Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ministarstvo uprave: Sjednica Gradskog vijeća od 8. travnja je zakonita

25.05.2020.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Slijedom predstavke koju je Igor Legaz uputio Ministarstvu uprave RH, a koja se odnosi na rad Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i njegovu 29. sjednicu od 8. travnja, a koja je zbog opasnosti od Covid-19 održana elektroničkim putem, utvrđeno je kako je ta sjednica potpuno zakonita.

"Sagledavši cjelokupnu dostavljenu dokumentaciju, kao i navode podnositelja predstavke, a uzevši u obzir specifičnost trenutačne situacije, Ministarstvo uprave utvrdilo je da prilikom održavanja ove elektronske sjednice nisu počinjene nepravilnosti koje bi za posljedicu imale proglašenje sjednice nezakonitom, a akte donesene na sjednici ništavnim, a uzevši u obzir i činjenicu da su sve odluke na navedenoj sjednici donesene propisanim brojem glasova, od kojih niz odluka i jednoglasno", navodi se, između ostalog, u obrazloženju Ministarstva.

Pojašnjavaju također kako su pravilno odrađeni i svi prethodni koraci, od upućivanja poziva i materijala svim vijećnicima, do toga da je vijećnicima bilo omogućeno izjasniti se o svim predloženim aktima i podnošenje amandmana na njih, kao i glasovanje o svakoj točki dnevnog reda te činjenice kako su sve odluke donesene propisanim brojem glasova i kao izraz volje većine članova predstavničkog tijela.

Podsjetimo, na toj sjednici donesene su mjere za građane koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez radnih mjesta, kao i krizne mjere za gospodarstvenike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.