Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ministrica Vučković na Mediteranskom sajmu

25.03.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ministrica Vučković na Mediteranskom sajmu

Ministrica Vučković na Mediteranskom sajmu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je boravila u Dubrovniku na svečanosti otvorenja 20. Mediteranskog Sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

„Ovakvi sajmovi nam uvelike pomažu u provođenju naših politika jer promiču zdrave, ekološke proizvode. Posebno me veseli što u posljednje vrijeme imamo rast proizvoda s oznakom izvornosti i trenutačno smo sedmi u EU. Ulagat ćemo i u oznake hrvatske kvalitete koje jamče slijed proizvoda od polja do stola“ – istaknula je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministrica Marija Vučković čestitavši organizatorima jubilarni rođendan.

Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević izrazila je zadovoljstvo što je, unatoč pandemiji i svim okolnostima, sajam okupio brojne izlagače iz cijele Hrvatske. „Ovo je zaista jedinstveni sajam i to ne samo po prepoznatljivosti ekološke proizvodnje, a upravo na Mediteranskom sajmu 2005. godine pokrenuta je i ostvarena inicijativa da se Dubrovačko-neretvanska županija proglasi GMO free županijom“ – naglasila je pročelnica Marević.

„20 godina smo ustrajali, a nadam se da ćemo ustrajati i dalje u organizaciji ovog sajma. Osnovni cilj nam je od početka bio povezati proizvođače i krajnjeg korisnika, posebice imajući na umu da smo mi turistička županija“ – rekao je voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.

Ovaj se sajam, kao prvi Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja, organizira od 2004. godine. Iako se mediteranski naglasak odnosi tek na dio našeg prostora, cilj sajma je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, što se s godinama i ostvaruje.

Mediteranski sajam u Dubrovniku danas je posjetio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, te pročelnik upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić, a četverodnevnim programom 20. sajma u hotelu Rixos Premium Dubrovnik uz izložbeni dio, predviđene su brojne radionice, predavanja te Gastro show popularnih kuhara. U kulturno umjetničkom programu danas su nastupili članovi KUD-a “SV. Juraj Osojnik” te klapa Bonaca iz Šibenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.