Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Misnim slavljen obilježen Dan Policijske kapelanije "Sveti Vlaho"

05.02.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Misnim slavljen obilježen Dan Policijske kapelanije "Sveti Vlaho"

Misnim slavljen obilježen Dan Policijske kapelanije "Sveti Vlaho"

Foto: PUDN / -

U župnoj crkvi sv. Vlaha u Pridvorju održano je svečano misno slavlje u povodu proslave Dana Policijske kapelanije „Sveti Vlaho“.

Pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera, na svečanoj svetoj misi sudjelovali su policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođeni zamjenikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Mirom Bajom.

Uz domaćina, policijskog kapelana fra Iva Kramara, misu je predvodio don Ivo Topalović, vojni i policijski kapelan iz Zadra, a na misnom slavlju sudjelovali su i don Darko Poljak, policijski kapelan i dekan Splitskog policijskog dekanata, don Ozren Bizek, policijski kapelan Policijske kapelanije koprivničko-križevačke i fra Danijel Nikolić, odgojitelj bogoslova Bosne Srebrene Sarajevo.

U nadahnutim riječima propovijedi don Ivo je istaknuo težak život svetog Vlaha, koji je u vremenima kada se vjera kažnjavala, svoju ljubav prema Bogu angažirano živio i na kraju za tu ljubav darovao život. Danas je jednako izazovno živjeti vjeru, ali je važno da u sebi pronađemo snagu i svoju vjeru živimo i na našim radnim mjestima i u našim obiteljima osnaženi zagovorom sv. Vlaha.

Na kraju svečanog misnog slavlja fra Ivo Kramar je, po zagovoru svetog Vlaha, podijelio blagoslov grla.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.