Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mjesečna subvencija za troškove stanovanja za 229 korisnika

15.04.2021.

13:10

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika počeo je s isplatama mjesečne subvencije za troškove stanovanja ostalim socijalnim kategorijama za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 282.900 kuna.

Riječ je o subvenciji za mjesec ožujak za samce i obitelji slabijeg imovinskog statusa koji žive u unajmljenim stanovima u statusu podstanara, a koji u vlasništvu nemaju nekretnine. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četveročlano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

Pravo na subvenciju imaju građani čija ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze 50% iznosa prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a svi uvjeti i načini ostvarivanja prava regulirani su Odlukom o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana osobama slabijeg materijalnog statusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.