Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mladi Mokošani ukrali laptop, brusilicu, bušilice...

13.02.2020.

11:36

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvojica 17-godišnjaka iz Mokošice osumnjičena su da su počinila više kaznenih djela teških krađa, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Naime, utvrđeno je kako su tijekom noći sa 7. na 8. veljače na gradilištu u Novoj Mokošici provalili u metalni kontejner u vlasništvu izvođača radova te otuđili prijenosno računalo i jednu brusilicu. Potom su iz garažnog prostora jedne od zgrada u izgradnji otuđili dvije bušilice, 4 baterije i punjač, kao i kutiju s priručnim alatom.
Krađom računala i alata pričinjena je materijalna šteta od oko 10 tisuća kuna.

Također je utvrđeno kako su osumnjičeni iste noći preskočivši zid ušli u skladište jednog trgovačkog društva na području Komolca odakle su otuđili manji dio inventara.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku u srijedu 12. veljače pretraženi su stanovi u Novoj Mokošici koje koriste 17-godišnjaci te je pronađen dio otuđenih predmeta koji je vraćen vlasnicima.

Protiv osumnjičenih su, zbog sumnje da su počinili kaznena djela teških krađa, dostavljene odgovarajuće prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.