Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mladi Pločani posjetili Poduzetnički inkubator

27.11.2022.

07:45

Autor: Radio Dubrovnik

Mladi Pločani posjetili Poduzetnički inkubator

Mladi Pločani posjetili Poduzetnički inkubator

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Učenici 1. razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče, u cilju objedinjavanja teorijskog dijela nastave s praktičnom, u pratnji ravnateljice Ine Žderić i profesorica Maje Štrbić i Ine Plećaš posjetili su Poduzetnički inkubator Ploče.

Posjet inkubatoru je dio terenske nastave predmeta „Poznavanje robe i prehrane“ i fakultativne nastave „Proizvodnja i prerada hrane i pića“.

U sklopu obilaska, učenicima su prezentirane inkubacijske i savjetodavne usluge Centra za poduzetništvo DNŽ i poduzetničkih inkubatora te njihova važnost u pružanju podrške poduzetnicima pri pokretanju i razvijanju poslovanja. Također, učenici su imali priliku posjetiti poslovne prostorije poduzetnika koji djeluju u sklopu inkubatora. Poseban naglasak posjetu dan je u obilasku proizvodnih pogona u korištenju tvrtke Okusi Neretve i OPG-a Happy Citrus.

Prisutnima je prezentiran početak djelovanja proizvodne djelatnosti, najnoviji rezultati poslovanja i ulaganja te važnost proaktivnog poduzetničkog promišljanja tijekom rasta i razvoja. Svi učenici imali su priliku kušati zdrave napitke iz široke palete sokova od aronije, jabuke, mandarine, šipka i soka od divljeg šipka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.