Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mlječanin osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlasti

04.02.2019.

15:22

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Policija sumnjiči 35-godišnjeg direktora trgovačkog društva s Mljeta, da je uz pomoć 35-godišnjaka, odgovorne osobe trgovačkog društva iz Blata, kako bi pribavio znatnu imovinsku korist blatskom trgovačkom društvu, dogovorio kupnju specijalnog vozila bez provođenja javne nabave.

„Osumnjičeni je prvo dogovorio zakup, a naknadno i kupnju specijalnog rabljenog teretnog vozila tako što je trgovačko društvo iz Blata kupilo navedeno vozilo po tržišnoj cijeni nakon čega je, putem posrednika, kupljeno vozilo dalo u podzakup, a potom je i prodalo trgovačkom društvu s otoka Mljeta za iznos znatno većem od tržišne vrijednosti, čime je pričinjena materijalna šteta od gotovo 94 tisuće kuna”, ističu iz policije nakon provedene kriminalističke istrage.

Policija protiv prvoosumnjičenog 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, dok protiv drugoosumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog sumnje u pomaganje za navedeno kazneno djelo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.