Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Modernizacija javne rasvjete u Korčuli

07.02.2021.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Do 10. veljače traje savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave Modernizacije javne rasvjete na području Grada Korčule. Stoga je upućen poziv gospodarskim subjektima da do tog roka dostave eventualne primjedbe ili prijedloge.

I to v. d. pročelniku Upravnog odjela za opće poslove i mjesnu samoupravu putem elektroničke pošte: srdjan.mrse@korcula.hr

Nakon provedenog savjetovanja razmotriti će se sve dostavljene primjedbe ili prijedlozi i izraditi izvješće o prihvaćenim i/ili neprihvaćenim primjedbama ili prijedlozima koje će biti objavljeno na mrežnoj stranici Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske https://eojn.nn.hr/Oglasnik.

Kao što je poznato Sustav javne rasvjete Grada Korčule sastoji se od 1856 rasvjetnih tijela među kojima dominiraju stare svjetiljke sa živinim žaruljama koje i svjetlosno onečišćuju okoliš. Grad Korčula je proveo energetski pregled sustava javne rasvjete te je utvrđena potreba za njenom modernizacijom koja obuhvaća zamjenu postojećih svjetiljki novim, ekološkim svjetiljkama s energetski učinkovitim LED žaruljama.

Javna rasvjeta će imati mogućnost regulacije svjetlosnog upravljanja što će dodatno doprinijeti energetskim uštedama. Primjetno je da se na nekim lokacijama veći dijelom postavljaju stupovi javne rasvjete s modernijim LED žaruljama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.