Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

More na plaži Hotela Dubrovnik President zagađeno fekalijama

14.07.2021.

18:31

Autor: Radio Dubrovnik

HZJZ

HZJZ

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, upozorava javnost da je na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 14. srpnja 2021., tijekom petog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Hotela Dubrovnik President u Dubrovniku, uzorkovanog 12.07.2021. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Obzirom da uzorak mora na plaži na plaži Hotela Dubrovnik President zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.