Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na 119 plaža u županiji more je za kupanje, dvije su problematične

08.09.2022.

07:21

Autor: Radio Dubrovnik

Valovi morskih orgulja

Valovi morskih orgulja

Foto: Tatjana Rau / -

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama za 2022. godinu, obavio je osmo redovno ispitivanje mora na 121 plaži. Uzorci mora na 119 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Na plaži Duboka u Općini Slivno 23. kolovoza utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje. Uzorkovani su dodatni uzorci mora 24., 25. i 31. kolovoza te rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe.

Na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli 31. kolovoza utvrđeno je iznenadno onečišćenje mora zbog puknuća podmorskog ispusta sustava javne odvodnje Grada Korčule. S obzirom na to da izvor onečišćenja s početka kolovoza nije u potpunosti uklonjen/saniran, inspekcija zaštite okoliša je naredila postavljanje službene oznake zabrane kupanja na plaži Ispod zidina.

Detaljni podaci dostupni su na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.