Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

19:39 / 12.07.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Na dubrovačkom Sveučilištu dodijeljene stipendije studentima

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i studenti Sveučilišta potpisali su u Rektoratu ugovore o dodjeli državnih stipendija, a dodijeljene su u kategorijama za izvrsnost i za slabiji socijalno-ekonomski status.

A državna stipendija dodjeljivala se po odvojenim rang-listama, za redovite studente koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2018./2019., a stipendiju je dobila Jelena Kraljević, studentica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Dobitnici stipendije za izvrsnost, redoviti studenti viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija ili diplomskih sveučilišnih studija, su: Nora Draganić s Pomorskog odjela, Antea Marić, Patricija Njirić i Lea Dražeta s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Antun Đuraš i Toni Jurjević s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Helena Barać s Odjela za komunikologiju, Viktorija Pilon, Ira Fabrio, Mirta Tonc i Jovana Vučetić s Odjela za umjetnost i restauraciju i Marijo Thon i Roko Butorac sa studija Povijest Jadrana i Mediterana.

Rektor Burum i prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Žaja Vrbica čestitali su najboljim studentima Sveučilišta i pritom naglasili da se nastave truditi i ulagati u svoje obrazovanje, dok su studenti izjavili kako je stipendija nagrada i velika financijska potpora tijekom studiranja.

Ovom su prigodom dodijeljene i stipendije studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.