Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na INTERSTAS-u nagrađeni Paula i Đelo Jusić te Slobodan Vlašić

16.11.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook Đelo Jusić Junior

Facebook Đelo Jusić Junior

Foto: - / -

Na INTERSTAS-u Međunarodnom festivalu turizma u Solinu svečano su dodijeljene međunarodne nagrade za vrhunsku izvrsnost - pojedincima, institucijama, organizacijama koji programima, ponudom, prezentacijom, stručnim i znanstvenim projektima te aktivnim doprinosom promiču i unaprijeđuju turizam.

Kao i putovanje, ambijentalnost, kvalitetu života, održivi razvoj.

Đelo Jusić Junior i Paola Jusić primili su dvije nagrade - za prošlogodišnji film 'Hrvatsko blago - Bijelo zlato iz Stona' kada festival nije održan zbog epidemioloških mjera i ove godine nagradu za film 'Ignjat Đurđević - Pismo učeniku Januariju Salinesu (XVIII st) - Nacionalni park Mljet'.

Nagradu su dobili u konkurenciji 41 država i 365 filmova, a međunaordni žirti odlučio je kako je upravo naš poznati glazbeno-kreativni par zaslužio Nagradu za najbolji putopisni-dokumetarni film festivala za izuzetnu originalnost i posebnost destinacijske prezentacije.

Međunarodna turistička nagrada POVELJA FEST - ANTONIO CONTE za vrhunsku profesionalnu izvrsnost, a time i doprinos međunarodnom razvoju turizma dodijeljena je Slobodanu Vlašiću turističkom novinaru, HRT Radio Dubrovnika.

Međunarodno Povjerenstvo turističkih novinara u svom je obrazloženju nagrade među ostalim istaknulo kako dugodoišnji rad Slobodana Vlašića ocjenjuje izuzetno vrijednim doprinosom, prepoznavanju, vrednovanju, valorizaciji i daljnjem populariziranju ukupne turističke ponude, a time i značajnom doprinosu unapređenju međunarodne turističke suradnje i boljem razumijevanju među državama i narodima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.