Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Karasovićima spriječen pokušaj krijumčarenja oko 3 tisuće šteka cigareta

09.09.2020.

16:18

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići u utorak 8. rujna u 5.10 sati, pristupilo je teretno vozilo s priključnim vozilom crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Crne Gore.

Tijekom granične kontrole, u priključnom dijelu vozila, zamijećene su preinake te je endoskopom u unutrašnjosti prepravljenog prostora uočen veći broj paketa zbog čega je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku pretražena su oba teretna vozila kada je pronađen veći broj kutija u kojima se nalazilo 2950 šteka cigareta bez poreznih markica.

Pronađene cigarete, kao i prijevozna sredstva, predani su na dalje nadležno postupanje ovlaštenim carinskim službenicima, a osumnjičeni 47-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.