Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Kongresu ruralnog turizma najboljima dodijeljeni "Suncokreti"

29.04.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Na Kongresu ruralnog turizma najboljima dodijeljeni "Suncokreti"

Na Kongresu ruralnog turizma najboljima dodijeljeni "Suncokreti"

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, u hotelu Croatia u Cavtatu održana je tradicionalna dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award. Dodijeljeno je ukupno 59 nagrada.

Nagradu Veliki zlatni suncokret ‘Šampionsku titulu’ dobili su Restoran Crna svinja, Terra Negra Country Club iz Čepina, Domestic House Lola iz Vukovara i Hotel Village Balatura, Tribalj. Šampionske titule dobitnicima je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

U kategoriji ‘Atraktivni turistički sadržaji’ nagrade je uručio župan Nikola Dobroslavić koji je tom prilikom istaknuo važnost ulaganja u turistički proizvod i unaprjeđenja ponude.

‘Turizam je emocija, doživljaj i dojam. Upravo zato, važna je ova kategorija kao poticaj na ulaganje u turističke proizvode. Čestitam svim nagrađenima, ali i organizatorima ovog uspješnog kongresa’, kazao je, između ostaloga, župan Dobroslavić.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije nagrade su osvojili OPG Protić Sanja iz Blata-srebrna povelja u kategoriji ‘Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka’, Konoba Mrs & Mr Caput iz Dubravke-brončana povelja u kategoriji ‘Tradicijska (ruralna) gastromija’, Villa Tantini Antuna Rilovića iz Radovčića-srebrna povelja u kategoriji Tradicijska ruralna domaćinstva i OPG Anka Dubelj iz Orašca-brončana povelja u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva’.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.