Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Korčuli dopunska izobrazba u korištenju pesticida

02.03.2020.

20:09

Autor: Radio Dubrovnik

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Ovog tjedna na području otoka Korčule održavat će se dopunska izobrazba o načinu upotrebe pesticida pa se pozivaju poljoprivrednici da provjere valjanost svojih iskaznica za pesticide, koje vrijede pet godina.

Naime, prije isteka valjanosti iskaznice potrebno je odslušati dopunsku izobrazbu, pristupiti ispitu, nakon čega korisnik dobiva novu iskaznicu. Izobrazba i ispit se održavaju u jednom danu.

Sukladno Zakonu o održivoj upotrebi pesticida te Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe, kako bi mogli nastaviti koristiti pesticide u okviru obavljanja svojih aktivnosti.

Termini dopunskih izobrazbi su sljedeći:

- Blato 3. ožujka 2020. u 9 sati, Općinska vijećnica

- Vela Luka, 3. ožujka 2020. u 16 sati, Zadružni dom

- Žrnovo, 4. ožujka 2020. u 16 sati, Mjesni odbor Žrnovo

- Čara, 5. ožujka 2020. u 16 sati, Dom kulture

Dokumentacija potrebna za dopunsku izobrazbu je kopija stare iskaznice ili potvrde o položenom ispitu i kopija osobne iskaznice.

Za dodatne informacije može se kontaktirati ovlašteni predavač mr.sc. Željko Bjeliš na telefon 098 244 377.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.