Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Korčuli i u Orebiću završeno prikupljanje pomoći za stradale u potresu

08.01.2021.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenog križa Korčula u suradnji s mjesnim aktivima Crvenog križa i velikim brojem dobrovoljnih vatrogasnih društava, udruga i organizacija s cijelog otoka Korčule i općine Orebić te mnogim volonterima, uspješno je završilo akciju prikupljanja pomoći za stradale u potresima.

Prema njihovim podacima, pomoć se prikupljala u Orebiću u vatrogasnom domu, u Korčuli u atriju Doma kulture i srednjoj školi Petra Šegedina, u Smokvici u školskoj dvorani, u Blatu u dvorani Doma kulture i u Vela Luci u školskoj sportskoj dvorani.

U akciji je ukupno prikupljeno 13.630,95 kilograma hrane (brašno 1 690 kg, ulje 1 407 l, riža 458, kg, šećer 1 200 kg, sol 393 kg, tjestenina 1 286 kg, juhe u vrećici 110 kg, konzervirana hrana 1 246 kg, mlijeko 1 343 l, dječja hrana 141 kg, voda 684 l...), 8 487 komada higijenskih potrepština (šampon, deterdžent za odjeću, deterdžent za posuđe, sapuni...) i 5 817 komada zaštitne opreme (maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, zaštitna odijela....).

Organizatori zahvaljuju obrtu "Zezalo" koji je ustupio dva kamiona koja prikupljenu pomoć prevoze do konačne destinacije.

"Od srca zahvaljujemo svim ljudima koji su pomoć donirali i svima onima koji su u prikupljanju sudjelovali na bilo koji način. Zahvaljujemo se i onima koji su nam slali poruke u kojima su nam nudili svoju pomoć. Nebrojeno puta smo spomenuli kako ni jedna naša akcija ne bi bila moguća bez potpore mnogih ljudi velikog srca. Hvala Vam svima!!!", glasi poruka Gradskog društva Crvenog križa Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.