Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na meti carinika i poreznika ovog tjedna pekare, rent-a-carovi i hoteli

23.05.2019.

19:47

Autor: Radio Dubrovnik

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Carinska i Porezna uprava najavile su kako će od 23. do 29. svibnja provesti pojačan nadzor fiskalizacije u djelatnostima proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije te hoteli i sličan smještaj.

 

Nadzor će se provesti u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti i na cjelokupnom području Republike Hrvatske, a s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

"Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama", ističe se.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Tim postupcima se putem web aplikacije "Fiskalizacija" na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

"Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr", kažu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.