Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Mljetu se povećava kapacitet uzgoja ribe i gradi sortirnica

18.03.2019.

18:34

Autor: Radio Dubrovnik

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić primio je predstavnike tvrtke „Riba Mljet” koji su iznijeli dosadašnje aktivnosti i buduće planove razvoja u ovoj djelatnosti, ponajprije kroz povećanje kapaciteta uzgoja te osobito važan projekt sortirnice ribe i drugih osnovnih poslova.

Na prethodnom sastanku u veljači 2018. godine dogovoreno je kako će se u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture utvrditi granica pomorskog dobra u uvali Sobra, što je u međuvremenu i ostvareno, a čime su stvoreni preduvjeti za izradu projekta i ishođenje dozvola za sortirnicu ribe. Po okončanju tih postupaka Županija će u skladu sa zakonom pokrenuti postupak dodjela koncesije.

Predstavnici tvrtke „Riba Mljet” iskazali su namjeru i za proširenje uzgojnih polja kod otoka Galičnjak što je u skladu s Prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije, a u tu svrhu je pri kraju izrada Studije utjecaja na okoliš, odnosno Studija planiranih količina uzgoja. Po završetku te procedure uslijedit će i postupak dodjele koncesije na tom predjelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.