Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na nogometom terenu u Gospinom polju postavlja se umjetna trava

18.11.2019.

12:30

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na nogometom terenu u Gospinom polju odvijaju se završni radovi prve faze uređenja, a koja obuhvaća izradu igrališta s umjetnom travom. U tijeku je postavljanje umjetne trave s amortizirajućom podlogom.

Istovremeno se radi na montaži novog kontejnerskog sklopa sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ostalim potrebnim pomoćnom prostorijama u drugoj fazi.

Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a za prvu fazu, dok ugovorena vrijednost izvođenja druge faze iznosi 1,6 milijuna plus PDV. Treća faza uređenja nogometnog terena u Gospinom polju uključuje uređenje okolnog prostora s tribinama, a radovima će se pristupiti početkom iduće godine.

Podsjetimo, radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvatili su skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izradu novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena te, u konačnici, postavljanje sloja umjetne trave. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica saveznog ranga.

Uređenje nogometnog igrališta jedna je od nekoliko investicija u sportsku infrastrukturu koje je Grad Dubrovnik gotovo paralelno pokrenuo, a iste su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.