Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Pelješcu se odmara 15.000 gostiju, kao rekordne 2019. godine

29.07.2022.

07:00

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Hotel Aminess Grand Azur u Orebiću

Hotel Aminess Grand Azur u Orebiću

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Kako se i očekivalo i na zadovoljstvo turističkih radnika, proteklih je dana zabilježen veliki porast turističkog prometa na Pelješcu i ujedno označen početak vrhunca ovogodišnje sezone.

U svim turističkim mjestima od Stona do Lovišta na odmoru je više od 15 tisuća gostiju, što je na razini posjeta iz dosad rekordne 2019. Godine.

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećanje i fizičkog i financijskog prometa bilježe sve pelješke turističke zajednice.

Poslovnim učincima i popunjenošću kapaciteta može se pohvaliti većina vlasnika brojnih kampova, također i u hotelskoj tvrtki „Aminess hoteli i kampovi“ iz Novigrada u Istri koja u Orebiću ima hotele u kategoriji četiri zvijezdice „Aminesa Bellevue“, a vilama i depadansima i hotel „Aminess Grand Azur“ i trećekategornika hotel „Orsan by Aminess“.

Sve je manje praznih kreveta u privatnom smještaju. Među gostima i ovog ljeta vodeći su Poljaci, a slijede Nijemci, turisti iz BiH, Češke i Slovenije i domaći gosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.