Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na pelješkoj rivijeri nakon slabijeg početka godine ipak dobra popunjenost

11.06.2019.

12:44

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Prema podacijma Turističke zajednice općine Orebić u proteklih pet mjeseci na pelješkoj rivijeri je boravilo 10 465 gostiju i ostvareno 54 800 noćenja što je za 8 odnosno 3 posto manje nego u istim razdoblju prošle godine.

Na takav pad prometa najviše su utjecali rezultati fizičkog prometa u svibnju u kojem je ponajviše zbog nepovoljnih vemenskih prilika osobito u kampovima i privatnom smještaju gostiju bilo za 15 a noćenja za 14 posto manje. Jedino su hotelijeri poslovali na razini prošle godine. Najčešći gosti u prvih pet mjeseci u orebićkoj općini bili su Njemci, posjetitelji iz BIH i Velike Britanije.

Ipak, pelješki turistički radnici napokon mogu odahnuti jer je nakon znatnog izostanka gostiju osobito u svibnju sada znatno pojačan turistički promet. Dobro su popunjeni svi hoteli, sve bolje posluju i kampovi a sve je više gostiju i u objektima u domaćinstvu i nekomercijalnom smještaju.

Tako na Pelješkoj rivijeri u orebićkoj općini prema podacima TZ općine Orebić boravi 2200 uglavnom inozemnih turista. Zbog povećanog turističkog prometa uz središnji turistički ured u Orebiću, otvoren je i područni turistički ured u Vignju, a potkraj tjedna bit će otvoreni i na usluzi gostima i područni turistički uredi u Trsteniku i Pijavičinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.