Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na pelješkoj rivijeri u listopadu trećina lanjskog turističkog rezultata

10.11.2020.

16:11

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema podacima sustava eVisitor, u općinskim turističkim zajednicama u Orebiću, Stonu, Trpnju i Janjini od početka godine do konca listopada na Pelješcu je boravilo 85 200 gostiju i ostvareno 767 415 noćenja, što je 44 odnosno 56 posto od prometa u istom razdoblju prošle godine.

U listopadu je boravilo 1175 gostiju i zabilježeno 11 360 noćenja, što je tek trećina od lanjskog prometa.

Očekivano i ove godine najbolje učinke bilježi Općina Orebić s 530 tisuća 777 noćenja, što je 59 posto od lanjskog prometa, a najveći pad s tek 47 posto bilježi trpanjska općina.

I ovoga ljeta najčešći pelješki gosti bili su Poljaci, a slijede Česi, Slovenci, Nijemci i domaći turisti dok je kao izravna posljedica epidemije korona virusa izostao očekivani posjet tradicionalnih gostiju iz Bosne i Hercegovine, što je uz pad prometa sa svih tržišta najviše utjecalo na ukupno ostvarene rezultate.

S obzirom na nepovoljne okolnosti u kojima se odvijao turistički život, turistički radnici na Pelješcu ipak mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatima jer se ovaj dio Dubrovačko-neretvanske županije i u ovoj teškoj godini potvrdio kao privlačno mjesto za odmor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.