Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na prijevaru prodao imovinu teškog bolesnika i stekao 2,6 milijuna kuna

29.06.2020.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Kriminalističkom istragom Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 45-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela prijevare kojim je, danas pokojnom, a u to vrijeme teško bolesnom hrvatskom državljaninu, pričinio materijalnu štetu od najmanje 2,6 milijuna kuna.

Sumnjiči se da je lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog navodeći ga da mu stavi na raspolaganje svoju imovinu koju je dalje, temeljem punomoći, prodavao i imovinsku korist koju je dobio prodajom zadržavao za sebe.

Na opisani način, i bez znanja oštećenog, prodao je više njegovih nekretnina na području Dubrovnika za iznos od 700 000 kuna. Potom je, također bez znanja oštećenog, postao vlasnik tvrtke oštećenog čime ga je dodatno oštetio za iznos od 1 500 000 kuna.

Preostalu imovinu oštećenog osumnjičeni je prodao sam sebi, bez da je o tome obavijestio oštećenog niti mu za to predao novac.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.