Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Pustijerni novi drveni most i vrata, uskoro i video nadzor

10.09.2022.

10:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Na Pustijerni novi drveni most i vrata, uskoro i video nadzor

Na Pustijerni novi drveni most i vrata, uskoro i video nadzor

Foto: Grad Dubrovnik / -

Na arheološkom nalazištu na Pustijerni Zavod za obnovu Dubrovnika postavio je vrata te izradio novi drveni most za pristup bastionu sv. Spasitelja. Radove u vrijednosti od 36.875 kuna izveo je Građevinar Quelin d.d..

Po završetku radova djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika zatekli su uništena novopostavljena vrata išarana grafitima, urušeni fiksni dio pregrade i obijen lokot. Stoga će Grad Dubrovnik, kako bi spriječio daljnju devastaciju, postaviti video kameru za nadzor ove lokacije, a Zavod će popraviti vrata i staviti novi lokot.

Grad Dubrovnik apelira da se čuva gradska imovina i ovo vrijedno arheološko nalazište koje ne smije služiti kao prostor za ilegalno odlaganje kućnog ni glomaznog otpada.

Podsjetimo, u tijeku je priprema dokumentacije, koju izrađuje Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba za uspostavu arheološkog muzeja na Pustijerni unutar zgrade nekadašnjeg zatvora, bastiona sv. Spasitelja te arheološkog nalazišta na Pustijerni s ponovnom uspostavom Ulice ispod mira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.