Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Šipanu pronađene granate

31.10.2013.

11:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Policijske uprave još jednom podsjećaju kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak

U proteklih tjedan dana po dojavi građana pirotehničari Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u dva su navrata na predjelu Frajga, na otoku Šipanu izuzeli minsko-eksplozivna sredstva. Riječ je o ručnoj granati i pet ručnih bombi zaostalih iz Domovinskog rata. Iz Policijske uprave još jednom podsjećaju kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.
Apeliraju na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Pritom mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o sve dodatne informacije građani mogu dobiti na besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.