Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na smotri INTERSTAS nagrade za konavoski turizam

18.11.2019.

13:18

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U Solinu je od 13. do 16. studenog održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO – festival turističkog filma i 17. KEA-CRO – predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za "Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.".

Sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Općina Konavle, Cavtat kao kandidat, je u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, s preko 2700 prijavljenih kandidata osvojila srebro i jedinstvenu nagradu -posebno priznanje za izvrsnost u prezentaciji bogatstva nacionalne kulturne baštine.

Načelnik Božo Lasić je nagrađen priznanjem INTERSTAS 2019. dok je TZ Konavle nagrađena kolektivnom nagradom GOLDEN INTERSTAS 2019. Nagrade su preuzeli zamjenik načelnika Ivo Radonić i direktor TZ Konavle Frano Herendija.

Posljedna turistička sezona bila je rekordna, a za Općinu Konavle stiglo je nekoliko velikih priznanja.

Cavtat je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto – Turistički cvijet u kategoriji Malo misto. Ovogodišnji niz nagrada počeo je među Top 10 European Best Destinations u kategorijima „Najbolja romantična destinacija“ i „Najbolja destinacija za ljubitelje prirode“.

Nakon toga je slijedila još jedna međunarodna nagrada Srebreni cvijet u organizaciji svjetske krajobrazne asocijacije Communities in Bloom – CIB čiji su dobitnici proglašeni na završnoj ceremoniji održanoj u kanadskom gradu Yarmouthu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.