Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Sveučilištu u Dubrovniku prigodno obilježen Međunarodni dan žena

07.03.2020.

12:31

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije obilježilo je Međunarodni dan žena u suradnji s učenicima i profesorima Gimnazije Dubrovnik, u želji potaknuti mlade na razgovor o temi ravnopravnosti spolova u kontekstu izazova koje postavlja 21. stoljeće.

Učenici Gimnazije Dubrovnik, a ujedno i članovi grupe Mladih psihologa, pripremile su u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku uvodnu prezentaciju pod nazivom "Budi dama" kroz koju su dotaknuli pitanja ravnopravnosti u raznim područjima života, ali i otvorili pitanje vlastitog doprinosa postizanju bolje ravnoteže u očekivanjima.

Uz članove i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, u prigodnom obilježavanju Međunarodnog dana žena sudjelovali su učenici Gimnazije i Umjetničke škole Dubrovnik sa svojim profesorima, aktivisti Centra za mlade Dubrovnik, predstavnici PU Dubrovačko-neretvanske, Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te udruge poslovnih žena KRUG Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.