Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

17:13 / 02.10.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Načelnik Lasić reagirao na zamjene teza iz susjedstva

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na društvenoj mreži Facebook osvrsnuo se na jučerašnje događaje u Trebinju u Bosni i Hercegovini, gdje je obilježena 28. obljetnica od početka 'ratnih dejstava kada su granate hrvatskih paravojnih jedinica ubile devet Trebinjaca.

"Nakon što sam saznao da je utorak 1. listopada, dan kada je počela agresija na Dubrovnik, u Trebinju obilježen kao ''28 godina od početka ratnih dejstava kada su granate hrvatskih paravojnih jedinica ubile devet Trebinjaca'', jednostavno moram reagirati.

Po mom sudu ima svatko pravo otvarati Spomen sobe kakve god hoće, ali što se tiče ''vojnih dejstava'', zna se jako dobro tko je kada i gdje djelovao. Ne smijemo zaboravljati i dopustiti da netko u doglednoj budućnosti zamijeni teze tko je koga napadao i tko je sa čijeg teritorija vojno djelovao.

Ovo je zapravo i jedan odgovor ljudima i u Hrvatskoj koji pokušavaju realtivizirati stvari. Uvijek postoje oni koji izokreću teze i pokušavaju sebe prikazati žrtvom, a bili su agresori."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.