Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, na Lokrumu utrka srednjoškolaca

22.09.2022.

07:15

Autor: Radio Dubrovnik

Rezervat Lokrum

Rezervat Lokrum

Foto: - / -

Danas se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a na Lokrumu će se održati promotivna utrka za učenike srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja koja se odvija u sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta „Josipov dom“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Partner na projektu je Caritas Dubrovačke biskupije. Projektom je osigurano više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji. Provedba projekta uključuje već spomenutu kampanju, rekonstrukciju i opremanje objekta koji će služiti kao sklonište za žrtve nasilja te edukacije stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.