Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora

01.03.2021.

17:40

Autor: Radio Dubrovnik

Marina Vučković Matić

Marina Vučković Matić

Foto: - / -

U ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine nacionalni je dan edukacijskih rehabilitatora, stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a bave se ranim otkrivanjem i uočavanjem teškoća u razvoju kod djece.

U Općoj bolnici u Dubrovniku zaposlene su dvije edukacijske rehabilitatorice Marina Vučković Matić i Hana Sinanović Miljić. Marina Vučković Matić nedavno je izabrana za zamjenicu predsjednika Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora.

"Želim zahvaliti kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju da zastupam interese naše struke. Znakovito je što smo sada s ovom funkcijom povezali sjever i jug Republike Hrvatske. Naime, naš predsjednik doc. dr. sc. Zlatko Bukvić dolazi iz Varaždinske županije. Posebno ću raditi na prepoznatljivosti naše struke u Dalmaciji i na jugu RH i popularizirati ovo deficitarno zanimanje i potaknuti mlade ljude iz naše sredine da se odluče za ovu profesiju.
Ove godine naglasak Nacionalnog dana edukacijskih rehabilitatora je na inkluzivnosti s ciljem uključivanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u njihovu zajednicu. Edukacijski rehabilitatori jedna su od najvažnijih profesija koje predstavljaju ključ inkluzije za populaciju kojom se bave. Edukacijske rehabilitatorice u Općoj bolnici Dubrovnik primarno rade s djecom s teškoćama u razvoju u sklopu Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Izrađuju programe za poticanje razvoja, provode ih uz postupke koji potiču razvoj pojedinih područja i sprječavaju nastanak dodatnih teškoća kod djece. Bave se procjenom djece i savjetuju obitelji za rad s djecom kod kuće", rekla je ovim povodom Vučković Matić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.