Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nagrade Orlando Nataši Kopeč i Daniilu Trifonovu

25.08.2018.

18:18

Autor: Radio Dubrovnik

Foto Dlji

Foto Dlji

Foto: - / -

Laureati ovogodišnjih nagrada Orlando koje dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najznačajnija umjetnička dostignuća 69. sezone Dubrovačkih ljetnih igara su glumica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov.

Ocjenjivački sud za dramu u sastavu: Željka Turčinović, Davor Mojaš i Petra Jelača dodijelio je Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu Nataši Kopeč, za ulogu Olive u predstavi Pod balkonima Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka i u dramatizaciji Vedrane Klepice i redatelja predstave. Glumačka kreacija Nataše Kopeč po mnogočemu je izvrsna. Pokret, govor, osobnost i čitavo glumačko biće utjelovljuje mladu ženu svjesnu sebe i velikih mana svoje sredine, osobu koja ne prikriva nesreću zbog društvenih normi. Nakana je predstave da te silnice razotkrije i na scenu jasno postavi ženske likove, afirmirajući ih i dajući im univerzalnu ulogu, snagu i značaj, što bez vrsne kreacije Nataše Kopeč ne bi bilo moguće. - istaknuto je obrazloženju ocjenjivačkog suda. Nagradu Orlando za nabolje glazbeno ostvarenje ocjenjivački sud u sastavu Sanja Dražić, Goran Merčep i Marija Grazio, dodijelio je pijanistu Daniilu Trifonovu za koncert izveden 6. kolovoza u atriju Kneževa dvora, gdje je, stoji u obrazloženju, ostvarena izvedba iznimnih vrijednosti i interpretativnih vrhunaca vrsnog umjetnika. Nagrade je uručio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.