Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nagrađeni najljubazniji vozači u prometu

05.05.2021.

12:15

Autor: Radio Dubrovnik

PUDN

PUDN

Foto: - / -

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je upriličena dodjela zahvalnica i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Lidija Crnčević, Katija Trtoman i Baldo Cicijelj.

Naime, projekt „Dan ljubaznosti u prometu“ ova Policijska uprava provodi već treću godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Gimnazija Dubrovnik i Adriatic osiguranje. Učenici Gimnazije Dubrovnik,  zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Dubrovnik, su na više pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.

Akcija se provodila 26. travnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu. Tijekom akcije zabilježeno je 40 –tak vozila i vozača, a provjerom kroz policijske evidencije, posebice evidencije prekršajnih sankcija u cestovnom prometu, odabrani su oni najbolji.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević čestitao je svim nagrađenim vozačima, uručio im priznanje Policijske uprave kao i prigodan poklon.

Predstavnik Adriatic osiguranja Srđan Benić, nagrađenim vozačima dodijelio je nagradu u vidu besplatnog godišnjeg tehničkog pregleda za njihova vozila.

Načelnik Pavličević uručio je i posebne zahvale gospodinu Beniću ispred Adriatic osiguranja i gospođi Katarini Tolj, ravnateljici Gimnazije Dubrovnik za sudjelovanje u spomenutom projektu.

Postaja prometne policije Dubrovnik u prošloj 2020. godini bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za 42%,  smanjenje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 50% , broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je smanjen za 49%, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjen za 54%.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.