Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Najmlađi u policiji učili o prometnim pravilima

24.09.2022.

08:36

Autor: Radio Dubrovnik

Najmlađi u policiji učili o prometnim pravilima

Najmlađi u policiji učili o prometnim pravilima

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

U organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj organizirano je godišnje natjecanje „Sv. Mihovil“ u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda osnovnih škola, a provjeravalo se poznavanje prometnih propisa.

Ministarstvo unutarnjih poslova već godinama kroz projekt „Poštujte naše znakove“ sustavno educira učenike prvih razreda osnovnih škola o tome kako sigurno sudjelovati u prometu.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 djece, po dva predstavnika iz svake škole, a natjecanju su pristupile O.Š. Marin Držić, O.Š. Ivan Gundulić, O.Š. Lapad, O.Š. Marin Getaldić, P.Š. Zaton, P.Š. Gabrili, P.Š. Stravča, O.Š. Cavtat, O.Š. Montovjerna i O.Š. Slano.

Kroz poseban oblik pismenog testiranja znanje djece su provjerili predstavnici Auto škole Konavle i predstavnici policije, a ovogodišnju pobjedu je odnijela O.Š. Montovjerna čiji su učenici Lovro Zvone i Lovro Pleše osvojili prvo mjesto i pehar koji je u ime škole preuzela knjižničarka Nikolina Perušina.

Drugo mjesto su osvojili Valter Preljević i Valerija Kordić Kesovija, a treće mjesto Juraj Martić i Matej Kovačić.

Posebnu radost među djecom su izazvali hrvatski vaterpolisti koji su osvojili zlato na nedavno održanom Europskom prvenstvu Marko Žuvela i Filip Kržić koji su svoj djeci, zajedno s načelnikom Postaje prometne policije Dubrovnik Andrijom Margetom podijelili zahvalu za sudjelovanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.