Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nakon liječnika na koronavirus pozitivna i djelatnica Poliklinike Marinmed

27.03.2020.

19:12

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

Nakon saznanja da je jedan od liječnika, usprkos svim uvedenim mjerama zaštite, pozitivan na koronavirus, Poliklinika Marinmed prestala je s radom 21. ožujka, a od pet djelatnica koje su s liječnikom bile u kontaktu, testiranih isti dan, jedna je potvrđena kao pozitivna, premda bez simptoma.

Kako je dotična djelatnica radila sve do 20. ožujka ravnatelj Rikard Lenz odlučio je produžiti vrijeme samoizolacije do 6. travnja, kada bi tada Poliklinika ponovo počela sa radom.

"U međuvremenu smo u kontaktu sa Stožerom Civilne zaštite ponudili sve naše djelatnike i opremu na raspolaganje istom. Isto tako zbog prestanka rada Opće bolnice Dubrovnik za 'hladni pogon' (liječe se samo hitni i onkološki pacijenti), a imajući u vidu dobrobit naših sugrađana ponudili smo Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje da nam privremeno omogući liječenje naših sugrađana putem uputnice, tj. bez troška za osigurane osobe osim eventualne participacije", ističe Lenz.

"Još očekujemo odgovor od HZZO-a i nadamo se da će biti dovoljno sluha da se želja svih naših specijalista, ukupno nas jedanaest, zajedno sa svom našom dijagnostikom (CT, Magnetska rezonanca, UZV) i ostalim medicinskim osobljem privremeno uključe u javnu zdravstvenu mrežu te da taj način osiguramo bolju dostupnost zdravstvenog sustava u ovim teškim vremenima svima kojima redovna zdravstvena zaštita ipak treba usprkos korona virusu. Ukoliko to ne bude prihvaćeno od strane HZZO-a najmanje što možemo učiniti je da će za sve naše sugrađane Poliklinika Marin Med besplatno obavljati specijalističke preglede", stoji u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama.

"Ovim putem vas dakle obavještavam da će Poliklinika Marin Med biti otvorena za rad sa pacijentima od ponedjeljka 6. travnja, kada će svi naši djelatnici izaći iz samoizolacije, a sve naše pacijente molimo da prate našu web stranicu gdje ćemo vas informirati o svim novostima te da li je HZZO podržao našu inicijativu. Također molim sve naše pacijente za strpljenje i razumijevanje jer će prije ulaska u polikliniku morati biti anketirani te da će im se mjeriti tjelesna temperatura prije nego što im se dozvoli ulaz u Polikliniku. Ovaj trijažni prostor smješten je na samom ulazu u poslovnu zgradu Grawe te je označen natpisom „RESPIRATORNA TRIJAŽA“", ističe Lenz.

"Na kraju želim vas sve još jednom zamoliti da poštujete upute nadležnih službi za vrijeme trajanja ove infekcije te čuvajte sebe i svoje najmilije a poglavito svoje najstarije. Bez poštivanja ovih mjera od strane svih naših sugrađana ne postoji mogućnost da se ova bolest pobijedi i spriječi njezino širenje. Za sve informacije trajno će biti dostupan naš broj telefona 020 400 500 te naša e-mail adresa: info@marin-med.com. Ostanite doma, perite ruke i izbjegavajte bliske kontakte posebice sa starijim osobama. Čuvajte sebe i sve oko vas", zaključio je ravnatelj Rikard Lenz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.