Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

18:08 / 11.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Nakon Pila Vodovod zamijenio pumpu i na Batali

Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik

Foto: - / -

Zamjenom crpnog agregata u kanalizacijskoj crpnoj stanici Batala Vodovod Dubrovnik nastavio je trend ulaganja u modernizaciju opreme i poboljšanje sustava odvodnje otpadnih voda na području Grada Dubrovnika.

Kao i u slučaju zamjene agregata na KCS Pile, nije se radilo tek o zamjeni starog za novi već o postavljanju novog tipa uređaja.

"Kao i u Pilama, i ovdje smo imali postavljen testni uređaj koji se također pokazao boljim rješenjem od dosadašnjih pumpi pa smo sada zamijenili i drugu pumpu. Cilj nam je optimizirati rad najvažnijih crpnih stanica jer su one okosnica našeg sustava odvodnje", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao kako je i ovu, oko 350 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod financirao vlastitim sredstvima.

Uz zamjenu crpnog agregata obavljeno je i čišćenje cjelokupne crpne stanice u sklopu redovnih priprema sustava odvodnje za izazove koje nosi svaka turistička sezona.

"Započeli smo s našim dijelom priprema za turističku sezonu. Tako su djelatnici Vodovoda jučer očistili crpnu stanicu Zlatni potok, a danas i ovu na Batali. Sada ćemo do sezone pregledavati i čistiti sve naše kanalizacijske objekte i mrežu javne odvodnje na području Dubrovnika", najavio je Matušić te naglasio da je cilj osigurati da i ova sezona prođe bez incidenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.