Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nakovljani se oprostili od Nedjeljka Pamića, posljednjeg stalnog stanovnika mjesta

18.03.2022.

12:12

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Miljenko Pamić (1937.-2022.)

Miljenko Pamić (1937.-2022.)

Foto: Facebook Ivan Pamić / -

Nakovljani raseljeni diljem zemlje i svijeta, s tugom i nostalgijom oprostili su se od Nedjeljka Pamića, posljednjeg stalnog stanovnika u Nakovani.

Njegovom smrću, sada do nekoć dobro napučenom, a već dugo opustjelo naselje s tragovima života ljudi iz neoolitika postaje potpuno pusto.

Nedjeljka Pamića rođenog 1937. godine u Donjoj Nakovani uz njegove Nakovljane, Vignjane, Lovištane i druge Pelješčane na vječni počinak na groblju u Vignju ispratili su supruga Sharon i kći Lisa koje žive u Novom Zelandu, kći Marija s obitelji iz Zagreba i sin Ivan koji s obitelji živi u Vignju i neumorni je istraživač i promicatelj povijesti Nakovane i pelješkog kraja.

Nedjeljko Pamić je bio među brojnim Nakovljanima koji su se 60-ih godina 20. stoljeća iselili najviše u Novi Zeland, gdje je zasnovao obitelj, a u Nakovanu se vratio 80-ih godina tog stoljeća. Zanimljivo je da se rodio i umro u nedjelju, a toga dana u tjednu rođen je i njegov sin Ivan i Ivanova dva sina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.