Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napravljen važan korak u rješavanju pitanja Konavoskog polja

17.04.2021.

09:18

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik UO za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Perica Pušić sastali su se u Zagrebu s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković sa suradnicima na temu riješavanja imovinsko-pravnih odnosa u Konavoskom polju.

Na sastanku je postignut dogovor oko načina suradnje i potpore koje će Ministarstvo poljoprivrede dati u rješavanju ove dugogodišnje problematike, a sudionici razgovora složili su se kako je riječ o kompleksnom poslu koji je nužno što prije početi rješavati.

U tu svrhu pri Ministarstvu poljoprivrede određena je posebna koordinatorica kako bi komunikacija i procesi vezani uz razrješenje pitanja Konavoskog polja tekli što je brže moguće.

Također, Ministarstvo će u najkraćem mogućem roku definirati konkretan model financijske potpore projektu, kako bi se dovršio započeti proces analize vlasništva, koji je završni korak pred okrupnjavanje, u koje će biti uključeni svi privatni vlasnici zemlje i dionici projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.