Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napreduje obnova bivše zgrade "Dingača" u Trpnju

12.04.2021.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Dobro napreduju radovi na rekonstrukciji i uređenju bivše zgrade Poljoprivredne zadruge „Dingač“ u Potomju, sada u općinskom vlasništvu na obali u Trpnju. Izvodi ih građevinska tvrtka „Trag“ iz Dubrovnika, a u sklopu koje će biti natkrivena i otvorena tržnica s ribarnicom.

Ukupna vrijednost projekta je 5 i pol milijuna kuna, a od toga je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općini Trpanj odobrila bespovratnih 3 milijuna 640 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu Programa razvoja otoka 450 tisuća kuna za uređenje tržnice i ribarnice.

U financiranju će s milijun i 700 tisuća kuna sudjelovati i Općina Trpanj koja će se za taj iznos zadužiti u poslovnoj banci.

Zgrada se uređuje za javnu namjenu, a u njoj će biti ugrađen i lift za invalidne osobe. Potpuno uređenje i predaja korisnicima očekuje se do kraja ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.