Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napreduje provedba projekata prirodne baštine doline Neretve

19.09.2019.

19:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije Miho Baće obišao je građevinske radove u Pločama, a u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Pročelnik Baće obišao je dva zahvata u sklopu projekta, a to su uređenje posjetiteljskog centra Vrata Neretve i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini te uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu. Radovi napreduju kao što je planirano, a projekt u cijelosti obuhvaća devet infrastrukturnih zahvata.

Osim uređenja posjetiteljskog centra i planinarskog doma te edu-eko kompleksa na brdu Trovro projektom će se urediti i izložbeni prostor – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju" Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, promatračnica za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, tematske staze na Baćinskim jezerima, pješačke staze kroz značajni krajobraz Predolac-Šibenica, edu-eko vrt u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, edu-eko dječje igralište u Otrić-Seocima te će se nabaviti i postaviti oprema i sustav tehničke zaštite u Metkoviću.

Ukupna vrijednost projekta "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve" je 14.048.072,02 kune, od kojih se 75 posto, odnosno 6.135.174,65 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Osim Dubrovačko-neretvanske županije kao nositelja, partneri projekta su i Grad Ploče, Grad Metković, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA.

Projekt završava u listopadu 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.