Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napreduju infrastrukturni projekti u Dračama i Trpnju

16.12.2021.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Rekonstrukcija luke u Dračama

Rekonstrukcija luke u Dračama

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Iva Klaića, te načelnika općine Janjina Vlatka Mratovića obišao je gradilište rekonstrukcije i dogradnje Luke Drače.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije u rekonstrukciju luke Drače uložit će 3,5 milijuna kuna, a uredit će se pedesetak komunalnih vezova te će postojeća riva biti zaštićena od udara vjetra.

U Trpnju je predstavnike županije dočekao načelnik općine Jakša Franković sa suradnicima, a ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris detaljnije je pojasnio tijek obnove trpanjske ambulante. Završeni su radovi energetske obnove ambulante u Trpnju vrijedni 705.912,50 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je 450 tisuća kuna, a ostatak sredstava zajednički su osigurali Dubrovačko-neretvanska županija, Dom zdravlja Korčula i Općina Trpanj.

U Trpnju i Dračama, uz predstavnike nadzora i izvođača, bio je i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac koji je tom prigodom naglasio da se u Trpnju gradi 164 metra rive, no da je posebni izazov u okviru tog projekta rješavanje prometnih gužvi u trajektnoj luci koja je u samom središtu mjesta. Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju vrijedna je 17 milijuna kuna, a dovršetak projekta očekuje se tijekom veljače iduće godine što će Trpnju donijeti bolju protočnost prometa u samoj trajektnoj luci, dodatnu ukrcajnu traku za trajektnu rampu i širinu kolnika nužnu za kvalitetno prometovanje, ali i veći broj komunalnih vezova za lokalno stanovništvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.