Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napreduju radovi na izgradnji tri parkirališta s 200 mjesta u Mokošici

08.02.2020.

14:03

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U Novoj Mokošici aktivna su gradilišta čak tri parkirališta s ukupno 200 novih parkirališnih mjesta, a njihove vizure već su vidljive. Prvo od njih parkiralište je kapaciteta 72 mjesta smješteno južno od zgrada HRVI, odnosno sjeverno od OŠ Mokošica.

Ovaj projekt obuhvaća i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza. Dok radovi na platou parkirališta napreduju, u idućih 15 dana očekuje se i početak izgradnje kružnog toka kao pristupa budućem parkiralištu i zgradama HRVI.

Radovi na novom parkiralištu u Ulici Marina Kneževića započeli u listopadu. Ukupno će raspolagati sa 59 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.

U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, krajem studenog započeli su i radovi na projektu 66 potpuno novih parkirališnih mjesta na dijelu između ulica Marina Kneževića i Između dolaca.

Ukupna vrijednost investicija u javna ulična parkirališta i organizaciju prometa u mirovanju na području Mokošice prelazi 10 milijuna kuna. Investicije vode Upravni odjel za za izgradnju i upravljanje projektima (parkiralište kod zgrada HRVI) te Upravni odjel za promet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.