Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Napreduju radovi na novoj cesti od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja

17.06.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, iznimno važnog projekta za daljnji razvoj grada i dalje napreduje sukladno utvrđenoj vremenskoj dinamici, izvijestili su iz Gradske uprave.

U tijeku je izrada armiranobetonskih zidova na cijeloj trasi s donje strane ceste koja vodi do Pobrežja, kao i pripadajući zemljani radovi odnosno radovi iskopa i nasipa.

Iskopi za probijanje nove trase kroz brdo prethodno su u potpunosti završeni, a trenutno je na samoj prometnici u tijeku izvedba zaštite pokosa geotehničkim sidrima i nanošenjem slojeva mlaznog betona.

Na novoj cesti koja je jedan od kapitalnih projekata gradske uprave Grada Dubrovnika, završeni su radovi na sanaciji i uređenju pokosa iznad ceste Mokošica-Lozica, pa je danas dionica preko Mirinova otvorena za sav promet.

Glavni ciljevi ulaganja u ovu prometnu investiciju jesu prije svega omogućavanje preduvjeta za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te izgradnja dvotračne ceste do Gornjih sela koja bi to podučje povezala sa Dubrovnikom.

Povezivanjem s Gradom, Gornjim selima bi se omogućili uvjeti za daljnji gospodarski i ruralni razvoj, dok bi se na području Pobrežja u skorije vrijeme realizirao planirani projekt uređenja Park 'n' Ride parkirališta, prvog takvog na krajnjem jugu Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.