Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavlja se izrada Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027.

21.02.2021.

14:00

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Druga tematska radionica, kojom se nastavilo s aktivnostima na izradi ‘Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine’, održana je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Radionica je održana putem platforme Microsoft Teams, a sudjelovali su članovi Upravnih odjela DNŽ, županijskih institucija kao i ostali relevantni dionici koji čine pet tematskih radnih skupina za područja ”Demografija, zdravstvo i socijalna uključenost”, ”Obrazovanje, znanost, kultura i sport”, ”Gospodarstvo i tržište rada”, ”Okoliš i prostorni razvoj” te ”Institucionalni kontekst i ključni rizici budućeg razvoja županije“.

Zamjenica župana Žaklina Marević istaknula je kako je prošlotjednim usvajanjem Nacionalne razvojne startegije do 2030. omogućen nastavak aktivnosti na izradi Plana razvoja, strateškog dokumenta na kojem će se bazirati razvoj najjužnije hrvatske županije u sljedećem razdoblju.

U suradnji s tematskim skupinama, predstavnicima Regionalne agencije DUNEA, Dubrovačko-neretvanske županije i stručnim timom iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba na današnjoj radionici definirani su razvojni prioriteti i posebni ciljevi razvoja Županije do 2027.

Također, s ciljem transparentnosti procesa i participacije što većeg broja subjekata u proces izrade Plana razvoja, u siječnju 2021. godine župan Nikola Dobroslavić imenovao je novi saziv Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije.

Novoimenovano Partnersko vijeće, sastavljeno od predstavnika privatnog, akademskog i javnog sektora kao i organizacija civilnog društva s područja županije, doprinosi strateškom planiranju razvoja županije sudjelujući u partnerskim konzultacijama tijekom izrade i provedbe Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.