Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavlja se program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane grada

09.11.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, nastavlja se i u studenom. Film “Prkos je strujao Gradom” autora Vedrana Benića bit će prikazan 9. studenog u 19 sati u kinu Sloboda.

U utorak, 16. studenog u 20 sati također u kinu Sloboda na repertoaru je film “Šah rat” autora Nikole Dupera.

U kinu Sloboda u srijedu 17. studenog u 14 sati održat će se šahovski turnir u sjećanje na „Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima“, održan u Gradskoj kavani 17. studenog 1991. godine.

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik pripremila je program “Trenutak poezije posvećene braniteljima u okviru Dubrovačkog spomenara, a koji će se održati u Saloči od zrcala u četvrtak 25. studenog u 18 sati.

Izložba Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik “Dani ponosa – najteži dani u herojskoj obrani Dubrovnika i očuvanju njegove slobode” može se razgledati od 9. do 21. studenog.

Program obilježavanja započeo je 1. listopada i trajat će do 6. prosinca 2021. godine. Sva događanja posvećena su stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično i hrabro stali u obranu Republike Hrvatske i Dubrovnika u najtežim vremenima kao i svim civilima stradalim na dubrovačkom području u Domovinskom ratu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.