Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavlja se promidžba Dubrovnika na američkom tržištu

19.04.2021.

14:42

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu degustacije i promocije vina Dubrovačko-neretvanske županije na američkom tržištu, a koja je sinoć uživo emitirana iz Dubrovnika, gostovali su i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić.

I ovom je prigodom gradonačelnik Franković uputio Amerikancima poziv za odmor u Dubrovniku, naglašavajući našu spremnost i zdravstvenu sigurnost te otvorenost prema američkim gostima, koja se najbolje vidjela prošle godine kada je Hrvatska bila jedina zemlja Europske unije koja je primala posjetitelje iz SAD-a.

Direktorica Turističke zajednice predstavila je mjere za siguran boravak turista uz program ''Safe Stay in Croatia'', kao i uspostavljene protokole za jednostavniji ulazak turista u zemlju.

Bila je ovo još jedna promocija Hrvatske i Dubrovnika na za nas jako važnom američkom turističkom tržištu, s naglaskom na eno i gastro ponudu.

Degustaciju je organizirala tvrtka Croatian Premium Wine Imports, u suradnji s tvrtkom Coravin, koja na društvenim mrežama ima 140.000 pratitelja, a emitirana je uživo s tarace Gradske kavane gdje je sommelierka Ksenija Matić kušala i predstavljala vina dubrovačke regije - malvasiju dubrovačku, pošip i plavac mali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.