Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavljaju se radionice na Good Food Festivalu

16.10.2019.

14:01

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

"Good Food Festival" donosi nastavak festivalskih radionica u izvedbi Gourmet Experience Croatia u Turističkoj zajednici (TIC na Pilama) i radionice spravljanja tradicionalnih slastica u Deši u Lazaretima.

U četvrtak 17.listopada u 10 sati započinju radionice tradicionalnih slastica udruge Deša, a prva radionica donosi pripremu torte od skorupa, tradicionalne dubrovačke torte koja se pripremala u svečanim prilikama. Na Dešinoj radionici imat ćete priliku kušati pravu tortu od skorupa i uživati u njezinom izvornom okusu.

Za vrijeme Good Food Festivala, u Turističkoj zajednici, tradicionalno će gostovati Sandra Rončević i Karmela Karlović iz Gourmet Experience Croatia, koje će u četvrtak 17.listopada održati dvije radionice, pripremu pogače zvane babica u 10 sati i kako napraviti tri vrste istarsko – primorske tjestenine u 17 sati.

Podsjećamo kako se drugog festivalskog dana u prostorijama Turističke zajednice grada Dubrovnika, održala radionica "Slatko, a zdravo", mlade slastičarke Antonije Medo, koja je kroz svoje umijeće pripremanja slastica, pokazala kako napraviti zdravu tortu od rogača bez glutena i sirove veganske čupavce bez šećera, jaja, glutena i mlijeka, a vrhunski chef Mate Janković kroz svoju drugu završnu radionicu pokazao je svim sudionicima kako pripremiti škampe na više načina te otkrio sve tajne pripreme ove vrhunske namirnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.