Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:38 / 30.01.2016.

Autor: Silva Capurso

Natječaj za ugradnju pročistača se nastavlja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Vodovodu Dubrovnik dostavila je Rješenje kojim je Odluku o odabiru izvođača radova za izgradnju crpne stanice s uređajem za pročišćavanje vode za piće vratila na daljnje postupanje. - navodi se u priopćenju iz Vodovoda.

U Rješenju se ističe da to tijelo nije utvrdilo bitne povrede zakona. Značajan dio žalbenih zahtjeva je odbačen kao neosnovan, a jedan dio prihvaćen.
U Vodovodu Dubrovnik ističu da je tehnička dokumentacija projekta pročistača pitke vode na Ombli u visokoj fazi pripremljenosti. Izdavanje lokacijske dozvole je tijeku, dok je financiranje osigurano odobrenim kreditom HBOR-a u iznosu od 50 milijuna kuna. Obzirom na sve navedeno Uprava Vodovoda očekuje da će se potrebne buduće radnje sukladno odluci državne komisije provesti u najkraćem mogućem roku, za što su već uspostavljeni kontakti s vodećim hrvatskim stručnjacima u provedbi postupaka javne nabave.
Vodovod Dubrovnik će žurno pristupiti ponovnom pregledu ponuda i sastavljanju novog zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda od strane Povjerenstva nakon čega će se donijeti odluka o odabiru novog ponuditelja ili poništenju natječaja, odnosno raspisivanju novog. Podsjetimo, poziv za nadmetanje za izgradnju pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo 6 ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015. Četiri tvrtke koje su se javile na natječaj izjavile su žalbe 7. rujna iste godine. Državna komisija Rješenje je objavila 29. siječnja 2016. godine, pet mjeseci nakon podnošenja žalbi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.