Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Natjecanje mladih tehničara u Metkoviću

03.03.2019.

14:47

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Županijska razina 61. Natjecanja mladih tehničara održana je prošlog petka u metkovskoj Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića, a ugostila je 53 učenika viših razreda osnovne škole iz 13 županijskih škola.

Riječ je o OŠ Blato, OŠ Cavtat, OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Gruda, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Lapad, OŠ Marin Držić, OŠ Mokošica, OŠ Opuzen, OŠ Orebić, OŠ Stjepana Radića Metković, OŠ Vela Luka i OŠ Župa Dubrovačka.

Ove godine su se djevojčice i dječaci natjecali u 12 područja unutar P i H kategorija: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija i modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina.

Natjecanje mladih tehničara jedno je od zahtjevnijih natjecanja. Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. Također, učenici sa sobom donose i svoj alat, fotoaparate, robote, senzore i slično ovisno u kojoj kategoriji se natječu.

Sudjelovanjem u natjecanju mladih tehničara učenici stječu iskustvo iz područja tehničke kulture, te se tako usmjeravaju u STEM području.

Do četvrtka 7. ožujka bit će poznato koji će učenici zastupati našu županiju na državnoj razini 61. natjecanja mladih tehničara u Poreču od 25. do 28. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.