Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nazdravlje vam zadnji dan stare godine

31.12.2015.

15:45

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želimo vam svako dobro dragi naši .... mira, zdravlja, ljubavi i veselja ... Stara je godina, u koju smo i ove godine u Dubrovniku ušli prigodnim, tradicionalnim programima na naljepšoj svjetskoj pozornici - Stradunu.

U jutarnjima satima bogat program privukao je u grad brojne sugrađane koji su u podne uz Mještoviti zbor Libertas i Folklorni ansambl Linđo otpjevali starogodišnju kolendu. Posljednji sati godine na izmaku uvijek su povod za pogled unatrag i spoznaju o tome kakva nam je bila Stara, ali i što sebi i drugima priželjkujemo u Novoj godini. 

Večeras na Stradunu Silente i Severina. 

U sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala, a posebno programa dočeka nove godine, u podne će svoj tradicionalni novogodišnji koncert održati Dubrovački simfonijski orkestar. U 20 sati na Stradunu će nastupiti Klapa Šufit i Contra.  

Za drugo izdanje dubrovačke novogodišnje atletske utrke - DuRun10K, prijavili su se i lanjski pobjednici Matea Matošević i Laszlo Nagy, te još nekoliko trkača sa odličnim rezultatima na 10 kilometara. Utrka će početi paljenjem baklje za mir u svijetu u suorganizaciji svjetskog pokreta 'Trčanjem za mir' u 13 sati i 30 minuta na velikoj pozornici na Stradunu. Trasa trčanja, od 14 sati, a trče se dva kruga, je Stradun - Ploče - Viktorija - Žičara - Ispod Minčete - Pile - Stradun. Ceremonija proglašenja pobjednika očekuje se oko 16 sati. Zbog novogodišnje atletske utrke bit će zatvoren promet na stazi od 13 sati i 45 minuta, do 14 i 45.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.