Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ne ostavljajte minsko-eksplozivna sredstva na javnim površinama!

22.06.2020.

16:49

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima četvrtka 18. lipnja, ispod nerazvrstanog puta na području Pelješca, izuzeli automatsku pušku, šest spremnika za automatsku pušku, dva nastavka za izbacivanje ručnih bombi, 680 komada raznog streljiva i dva ručna raketna bacača.

Svo pronađeno oružje i streljivo zbrinuto je prema pravilima struke.

"Molimo građane da ne ostavljaju oružje i minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Podsjećamo da akcija 'Manje oružja manje tragedija' još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije", kažu iz policije.

"Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", poručuju iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.